Jeroen Engberts

Wat een mooi boek! Ik had het in eerste instantie niet willen bestellen, maar toen ik er meer over las werd ik toch nieuwsgierig. En ik heb er geen spijt van. Het is een prachtig verzorgd boek. Veel bekende namen uit de periode dat ik op het CLA heb gezeten (1968-1974), zoals rector Groen en veel leraren, maar ook medeleerlingen Gertjan Baan en Kester Freriks. De teksten en foto’s brengen herinneringen naar boven: de schoolkampen, de vossenjacht. In het eerste gedeelte staan ook dingen die ik van mijn vader en tante gehoord heb over hun schooltijd in de jaren ’30 en ’40. Complimenten en heel veel dank!

Lees meer »

Hans Wilmink

Ik vind het boek in alle opzichten zeer geslaagd. De uiterlijke verzorging is prachtig. De opzet vind ik slim: per periode een korte omschrijving en steeds enkele leerlingen en docenten hun wetenswaardigheden en anekdotes laten vertellen.

Lees meer »

Arie Altena

Prachtig boek! Ik ben zeer onder de indruk van het grondige onderzoek en de professionele kwaliteit van de teksten, de redactie, fotoredactie, eindredactie en vormgeving. Dit boek is heel veel meer dan alleen maar een jubileumboek!

Lees meer »

Gerard Seugling

Boek ontvangen! In één woord: geweldig! Wat ziet het er prachtig uit en wat leest het fijn! Een ongelooflijke prestatie. Niet m'n petje af, maar een diepe buiging! Heb het boek ook aan mijn moeder gegeven. Ik kon vervolgens net zo goed weggaan, zo geobsedeerd zat ze te lezen! Dus twee keer bedankt!

Lees meer »

Guus J. Borger

Het boek heb ik in één ruk uitgelezen en dat lukt mij slechts zelden bij een publicatie die niet op mijn vakgebied ligt. Het is goed geschreven en de gepresenteerde informatie is onderhoudend verteld. Ook de opbouw acht ik geslaagd. De onderscheiden perioden worden eerst voorzien van een algemene karakteristiek en daarna nader toegelicht door persoonlijke indrukken.

Lees meer »

Herman Gerritsen

Wat een feest van herkenning is het fantastische jubileumboek dat jullie gemaakt hebben! Meteen toen ik het opendeed was ik geboeid, en ik grijp er steeds weer naar als er even tijd is. Heldere indeling, veel foto's, mooie gestructureerde interviews, naast verhalend ook beschouwend, in één woord: prachtig. Jullie allen heel hartelijk gefeliciteerd met dit mooie resultaat.

Lees meer »

Kester Freriks

Allereerst: van harte proficiat met dit schitterende boekwerk, waarvoor mijn grote waardering. Allereerst is het bijzonder smaakvol en rijk geïllustreerd en uitgegeven. Ik heb alle bijdragen en stukken met aandacht en bewondering gelezen, wat indrukwekkend. Het boek schetst een totaalbeeld van die 100 jaar, met de juiste achtergrondinformatie en maatschappelijke en onderwijskundige context.

Lees meer »

Tjalling Visser

Wat een prachtig boek! En schitterende verhalen!!! Ik kon het niet laten: ik heb het wel een paar keer gelezen. En ik kom 'van alles' tegen, ook van dingen die bij mij op de achtergrond of min of meer verdwenen waren. Een veelheid van half-vergeten aspecten van hetzelfde, diverse insteken op hetzelfde, variërend van de dans-kwestie in mijn leerlingentijd, de musicals (óók de verdiensten van wijlen Jaap Andela; de spin, de helicopter) tot de fusie (hoe onder andere HermJan Roep en Peet lub daarover vertelden), tot de  'ídentiteit', met al zijn facetten. Zo van: zo was het óók!! (niet alleen mijn private beleving ervan en herinnering eraan).

Lees meer »

Herman Bunjes

Graag wil ik laten weten dat ik met bijzonder veel genoegen het jubileumboek heb gelezen. Het is een prachtig tijdsbeeld en heel mooi uitgegeven. Mijn grote complimenten voor de commissie die dit tot stand heeft weten te brengen, waarlijk geen sinecure!

Lees meer »

Jan Smalbrugge

Mijn complimenten voor het mooie jubileumboek. Met veel plezier heb ik het gelezen, maar ook met de nodige weemoed. Van mijn periode op het CLA (1969-1974) heb ik geen enkele foto. Daarom was ik heel blij met de vele foto’s in het boek, vooral die van leraren en leerlingen uit mijn schoolperiode. Dankzij het jubileumboek kwamen vele herinneringen weer boven. Dank daarvoor.

Lees meer »

Rik Mullink

Heel toevallig kreeg ik het jubileumboek "CLA 100 jaar" onder ogen.  Wat een geweldig boek is dat! Wat een herinneringen en emoties riep dat bij mij op. Nu ik terug kijk op m'n leven en dit boek onder ogen heb gekregen, besef ik nog eens extra wat een mooie en gelukkige tijd ik op he CLA heb doorgebracht.

Lees meer »

Simone Willems

Graag wil ik jullie laten weten dat ik erg genoten heb van het jubileumboek. Een mooie mix van geschiedenis, anekdotes en interviews.Ik heb het in één ruk uitgelezen. Na bijna 40 jaar op het CLA/ het Noordik les gegeven te hebben, herkende ik natuurlijk heel veel!

Lees meer »