Tjalling Visser

Gepubliceerd op 10 oktober 2020 om 17:32

Wat een prachtig boek! En schitterende verhalen!!! Ik kon het niet laten: ik heb het wel een paar keer gelezen. En ik kom 'van alles' tegen, ook van dingen die bij mij op de achtergrond of min of meer verdwenen waren. Een veelheid van half-vergeten aspecten van hetzelfde, diverse insteken op hetzelfde, variërend van de dans-kwestie in mijn leerlingentijd, de musicals (óók de verdiensten van wijlen Jaap Andela; de spin, de helicopter) tot de fusie (hoe onder andere HermJan Roep en Peet lub daarover vertelden), tot de  'ídentiteit', met al zijn facetten. Zo van: zo was het óók!! (niet alleen mijn private beleving ervan en herinnering eraan).

De warmte en betrokkenheid die eruit spreekt. Dat maakt het geheel tot iets roerends, bijna compleets.

En natuurlijk: we zijn allemaal 'maar' mensen, met al onze (on)hebbelijkheden, die toch veelal en vooral het beste voor hadden voor velen. In het besef dat - vanuit het leraarperspectief - de eigen gezinssituatie op de achtergrond ook meespeelde. Mijn Tine klaagde terecht wel eens dat zij ervoor inleverde...

Dat uit dat al dan zo'n getuigenis voortkomt, vind ik prachtig!

Ik ben dankbaar dat ik aan die school les mocht hebben gehad en les mocht hebben gegeven. We kunnen in dankbaarheid terugkijken.

Ik mis in de verhalen een enkele markante ongenoemde van vroeger, bijv. Cees Goor (engels), maar dat bedenk ik nu pas en is niet als verwijt bedoeld.

Mijn complimenten voor hetgeen jullie gewrocht hebben, ook qua opbouw ervan!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.