Herman Gerritsen

Gepubliceerd op 18 oktober 2020 om 19:43

Wat een feest van herkenning is het fantastische jubileumboek dat jullie gemaakt hebben! Meteen toen ik het opendeed was ik geboeid, en ik grijp er steeds weer naar als er even tijd is. Heldere indeling, veel foto's, mooie gestructureerde interviews, naast verhalend ook beschouwend, in één woord: prachtig. Jullie allen heel hartelijk gefeliciteerd met dit mooie resultaat.

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen ervaringen met vakken en bijbehorende leraren. Wat mij onder andere trof zijn de kwalificaties achteraf van sommige leraren – die ervaringen zijn heel persoonlijk en staan soms haaks op elkaar. Voor mij was dat vooral het geval bij rector Groen en geschiedenisleraar Van der Strate. Maar daar zal meespelen dat ik zoals je weet uit een klein dorp kom, en bovendien de eerste in de familie was die naar de middelbare school ging. Dan heb je nauwelijks referentiekader. Terugkijkend zijn mijn eigen kwalificaties trouwens weinig veranderd. Zo’n monument als de onvergetelijke classicus Saas heeft wezenlijk bijgedragen aan mijn vorming, net als (misschien verrassend) de wiskundeleraar Burggraaf, de Miss, de verstrooide Pennings die ook de eersteklassers alleen maar in het Frans aansprak. Dat laatste gaf mij de eerste weken totale verwarring, want Henk Webbink en ik waren de enigen in de klas die op hun lagere school (Hellendoorn) geen beginners-Frans hadden gehad.

Het jubileumboek doet me opnieuw beseffen dat het CLA een echt goede school was, met veel sterk gemotiveerde leraren die de leerlingen – dat geldt zeker voor mij - bijzonder hebben gestimuleerd. De wereld ging voor mij open. Dank nogmaals voor dit prachtige boek


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.